REN BESKED OM PLASTIK

Boldfabrikkens LDPE bolde, det sikre og ansvarlige valg til de små og deres familie

Plastik er overalt, og vi er sandsynligvis ikke i stand til at undgå det helt foreløbig. Det er et almindeligt brugt materiale til vandflasker, køkkenprodukter og legetøj til børn. Men ikke al plast er sikker. Nogle plastik indeholder skadelige kemikalier og kan være farlige, og andre er sikrere for børn.

Se nærmere, og du vil bemærke et symbol i bunden, toppen eller siden af ​​hver plastikgenstand, der spænder fra 1 til 7, i en trekant. Plastnummer 2, 4 og 5 er det sikreste. Hvorimod plastiknumrene 1, 3, 6 og 7 bør undgås.

Plast #1 – PET eller PETE står for polyethylenterephthalat, en plastikharpiks og en form for polyester. PETE plast bør ikke genbruges, fordi rengøringsmidler og høje temperaturer kan få kemikalier til at udvaske plasten. Plast #1 er kun beregnet til engangsbrug.

Plast #2 - High-density polyethylen (HDPE) er en polyethylen termoplast fremstillet af petroleum. HDPE er hårdt, uigennemsigtigt og tåler lidt højere temperaturer.

Plast #3 - Polyvinylchlorid (PVC) er en termoplastisk polymer. PVC indeholder phthalater for at hjælpe med at blødgøre plasten. En af de plastik man skal undgå, da den frigiver giftstoffer gennem luft, hudkontakt eller indtagelse.


Plast #4 - Low-density polyethylen (LDPE) er en termoplast fremstillet af petroleum. Den kan findes gennemskinnelig eller uigennemsigtig. Den er fleksibel og sej. Det anses for at være en af ​​de sikreste plasttyper, der ikke har nogen kendte sundhedsproblemer. Det udvasker ikke kemikalier til mad eller drikke og kan genbruges.

Plast #5 – Polypropylen (PP) er en termoplastisk polymer. Den er stærk, sej, har en høj modstandsdygtighed over for varme og fungerer som en barriere mod fugt.

Plast #6 – Polystyren (PS) er en petroleumsbaseret plast. Det kan enten være hårdt eller bruges i form af styropor.

Plast #7 – Andet inklusive polycarbonat, bioplast og akryl.Lad os nu se nærmere på detaljerne i Plastic #3 & Plastic #4.

Mere om Plastic #3

Plast #3 (PVC) er ofte mærket som 'giftplast', fordi det indeholder adskillige toksiner, som det kan udvaske gennem hele sin livscyklus. PVC indeholder phthalater for at hjælpe med at blødgøre plastikken og BPA, som er et hormonforstyrrende kemikalie. DEHA findes også i PVC-plast. De forårsager problemer med hormonsystemet, påvirker børns udvikling, immun- og endokrine system og forårsager også kræft.

Babyer kan blive udsat for de kemikalier, der udvaskes fra PVC gennem luften, hudkontakt og endda indtagelse i tilfælde af legetøj. Så kig efter etiketter som 'PVC-fri', 'BPA-fri' og 'phthalat-fri.

Almindelige babyprodukter lavet med PVC er klapvogne og autostole, legetøj, etiketter, klistermærker, madrasbetræk, møbler, hagesmække og forklæder, børns svømmebassiner, gummibåde, sugerør, madopbevaringsbeholdere og mange andre.

Mere om Plastic #4

Low-density polyethylen (LDPE) er en generelt sikker plastikvariant, der ikke har nogen kendte sundhedsrisici forbundet med brug. Den største fordel ved at bruge LDPE i babyprodukter er, at det er sikkert for dem at bruge og ikke vil forårsage problemer med kemisk kontaminering over tid. Dette skyldes, at det er kemisk stabilt og ikke udvasker kemikalier til mad eller drikkevarer, luften eller ved kontakt. Denne plast er også nem at rengøre, slagfast og holder til babyers og småbørns barske leg uden at skulle bekymre dig om, at den falder fra hinanden for hurtigt. Der er heller ingen spor af BPA eller phthalater inde i LDPE, fordi de ikke bruges under fremstillingsprocessen.

Almindelige babyprodukter lavet med LDPE er engangsforinger til sutteflasker, legeredskaber som rutsjebaner og gyngesæder, legemåtter, hagesmække og madpakker.

Vores bolde er lavet med Plastic #4 – LDPE. De er sikre for babyer og udvasker ikke kemikalier gennem luften, hudkontakt, eller selv når dit barn putter det i munden.

Et legetøj SKAL være sikkert for dine små og famile, Hos Boldfabrikken tager vi vores ansvar.